čtvrtek 24. října 2013

Bali all inclusive

Poslední den v Jakartě jsme opravdu chtěli vymyslet ještě něco zajímavého,  vždyť let byl až v 6 večer. Ale po zážitku předchozího dne a s brutální únavou, která padla na všechny - to se prostě nedalo. Vyčekovali jsme se a po dost koprovatém* procházení uličkami kolem hotelu jsme vzali taxíka do nákupáku na kafe, buchtičky a nákupy - po vzoru amerických turistů :-)) Už příjezd do shopping centra nás docela probral, protože po minutce dvou po vystoupení z dročky Ondra zjišťuje, že nemá svůj nerozbitný, voděodolným pouzdrem a další černou magií chráněný bílý ajfon. Následný sprint ke káždému modrému taxíku v okolí nám ten tlak trochu zvýšil, ale náš taxikář mezitím objel obchoďák a vrátil telefon děvčatům. No, výpadá to na happyend, buchtička nikomu nezaskočila a kafe chutnalo evropsky, takže včetně letu na Bali byl dnešek docela odpočinkový až bezzážitkový. Což je v Indonésii někdy docela potřeba - aby se aspoň den nic neposralo :-)

Ten rozdíl mezi Bangkokem, kde na každém rohu a každé zastávce MHD jsou zaměstnanci, jejichž job je ukazovat směr turistům - jakože máte jít TADY NA TY SCHODY, které jsou 3 metry od vás, a letištěm na Bali (a už i domestic terminálem v Jakartě) - to je opravdu propastný rozdíl. Značení nehledejte víceméně žádné nebo pořádně zmatené. Šlo se trochu po paměti, trochu na náhodu a nakonec rezignujeme a bereme letištní taxi. Let byl už tak zpožďenej a v 10 večer jsme chtěli už pařit v Kutě a ne  teprv hledat bydlení. Ubytko proběhlo hladce a jsem rád, že ostatní účastníci zájezdu jsou dost nadšení. Vyrážíme obhlídnout okolí a projít uličky. Beztak se člověk moc nenachodí, když na 3 metrech čtverečních (bez nadsázky) sežene kurvu, marry jane, houbičky (jsou zde legální narozdíl od trávy) šuldovou kurvu a nějáký ten alkohol. Jo, tohle je proslulá Legian street, kterou neopomene zmínit snad žádný turistický průvodce do kapsy :-)

Ráno půjčujeme motorky, aby byl komfort maximální a obrážíme okolí, hodně jíme, taky se hodně válíme u bazénu, pak taky docela jíme a mezitím popíjíme a jíme... Tomu se asi nevyhne žádný nově příchozí na Bali, zvlášť když téhle pohodičce předcházel městský ruch Bangkoku a návštěva smetiště Indonésie, Jakarta.

Další den už konečně vstáváme před 10. a vyrážíme (po jídle!) na první motovýlet na západní pobřeží od Kuty. Necelou hodinu jízdy (což u nás znamená cca 70-80km, tady spíš 25) vzdálený chrám Tanah Lot určitě stojí za návštěvu a je jedno v jakou hodinu - vždy tu bude turistická hlava na hlavě. Asi hodinku blbneme s focením a vyrážíme do nedaleké vesnice, kde se před nějakým tím měsícem zapomněl náš spolukrajan. Zjišťujeme, že vlny jsou super, že krom surfu ještě chodí ráno běhat a to je vlastně vše. Tváříme se, že mu to děsně přejeme a vůbec mu to nezávidíme - tímto pozdravy Šťepovi a jeho mamince:-))

Po návratu do Kuty si lehám k bazénu se zimnicí a křečema k párhodinovému spánku, Onďour s Peťkou se vydávájí na motorce na pláž nafotit západ slunce a vykoupat se a za hoďku se vracejí bez motorky a bez ajfonu číslo 2. Bilance je teda docela neuspokojivá, 2:0 pro Bali. Aspoň už víme, že nové klíče od motorky se dají vyrobit na místě a cca během 5ti minut a příjde vás to na 3 kila na naše :-)) V Kutě jsme zatuhli klasicky o neco déle, než bylo v plánu, takže další den se shodujeme, že je na čase v podvečer pokročit a vydat se na sever na skutr trip. Ostatní tráví den před odjezdem jídlem a bazénem, ja ho trávím trávením a křečema. Teplota posrážená pilulema a jedem. Ještě zastávka na neskutečné žranici na hodně stylovém místě. Ostatním u stolů zpívá a hraje živá kapela, já aspoň vyplňuji čas při čekání na jídlo hekáním v křečích - no co, zpěv mi nikdy nešel...Po humrovi, olihních, sepiích, rybce s rýži a bramborem atd. (ajo, ja měl tři lžičky rýže a kolu) vyrážíme na severovýchod po pobřeží. Po cca hodince a půl cesty, jež byla překvapivě hladká, se rozhodujeme se dnes trochu rozmazlit a berem si to nejluxusnější ubytování, které za tenhle trip asi najdeme. Zítra nás čeká náročný den, takže ostatní 25 bazénů, ja 12 záchodů a spát. Sorry, za fekálně laděný příspěvek, ale už mě to dost SERE :-)

*KOPR - Kurevský Odpor k PRáci ;-)
** Ten, kdo by měl o návštěvu Bali zájem a chce zažít i něco trochu individuálnějšího něž popíjet v Kutě, umím vám doporučit osobu (Šumperk), která se na Bali (a celkově v Indonésii) vyzná, ví přesně která páčka a za kolik, naplánuje vám pobyt na míru a rozhodně vás to výjde míň, než když se sem vydáte poprvé na vlastní pěst :-)

2 komentáře:

  1. Škoda toho ajfounu, to nasere :( A doufám, že se střeva brzo vyléčí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlasim, ze vylecily....ted....tyvole po 20ti dnech bez sracky nebo teploty nebo krvavyho oka nebo kombinace ruznych variant...konecne :D

      Vymazat